Kuka sopeutuisi nuoriin työntekijöihin?

Suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle, on yrityksillä kova tarve rekrytoida osaajia täyttämään tyhjäksi jääneitä saappaita. Katseet kohdistuvat nuorempiin ikäpolviin ja samalla mietitään, kuinka 20-30 -vuotiaiden työarvot sopivat nykyiseen työnteon kulttuuriin. Koulitaanko nuoret yrityksen tavoille vai muutetaanko yrityskulttuuri nuorten arvoihin sopivaksi?

Opiskelusta työelämään siirtyvät kohtaavat työelämän erilaisena, kuin jo siellä pidempään olleet. Ero on uskomattoman suuri, vaikka se ei heti näykään ulospäin. Nuoret nimittäin tietävät, että he eivät välttämättä koskaan tule pääsemään eläkkeelle. Tämä on nykyistä väestöpyramidia, eläkejärjestelmää ja yhteiskunnan kantokykyä ihmetellessä täysin realistinen arvio.

Mitä tämä sitten tarkoittaa työnteon kannalta? Suosittelen katsomaan oheisen hyvin lyhyen videon, jossa Petri Rajaniemi tiivistää muutoksen mielestäni oivallisesti. http://www.youtube.com/watch?v=Te8preXx1uk

Keinutuolissa ei enää kudota sukkaa, kun eläkeikä nousee.

No näinhän siinä käy: entistä useammalle työ limittyy sujuvasti muuhun elämään, eikä ole erillinen jäykkä saarekkeensa. Joku pahastuu, kun työelämään tupsahtavien nuorten päät ovat täynnä ihmeellisiä oletuksia siitä, kuinka kivaa kaiken pitäisi aina olla. Käyttävät Facebookia työajalla ja soittelevat kavereille kesken töiden. Pitävät hupparia viikkopalaverissa ja kysyvät heti perään, voisivatko tehdä loppupäivän töitä kotona. Onhan siinä kova tekeminen saada heidät ymmärtämään ja noudattamaan työelämän pelisääntöjä: ei kai täällä voi elää kuin pellossa? Työ on työtä, eikä mitään pelleilyä!

Suhtautui muutokseen sitten myönteisesti tai vastaanpotkien, tilanne näyttäisi olevan joka tapauksessa se, että massaeläköitymisten myötä osaajista on pulaa ja kilpailu heistä luonnollisesti kovaa. On pohdinnan arvoinen kysymys, onko jäykällä ja vanhakantaisella organisaatiokulttuurilla silloin enää mahdollista kerätä talentteja. Miten sinun työpaikkasi pitäisi muuttua ennen kuin on liian myöhäistä?

Teksti: Niklas Huotari
Quality Assurance & Media Officer

Kirjoittaja on innostunut työssä erityisesti haasteiden voittamisesta, kehittymisestä ja tiimityöstä sekä vapaa-ajalla purjehduksesta ja hyvistä tyypeistä.

Avainsanat