Tehosta työnhakua verkostoitumalla

HRM Partnersin Career Service Centerissä alkuvuoden teemana on verkostoituminen. Verkostot ovat iso ja oleellinen osa työnhakua. Haastankin sinut nyt miettimään, mitä voisit tehdä löytääksesi lisää ihmisiä verkostoosi? Voisitko lisätä keskustelujen, kohtaamisten ja ihan tavoitteellisten tapaamisten määrää?

Vinkkejä verkostoitumiseen:

Jos olet valmennettavamme, tule toimistollemme workshopeihin ja työskentelemään. Meillä on kaltaisiasi ammattilaisia valmennuksessa monilta toimialoilta ja mitä monipuolisimmista tehtävistä, joten näkemystä ja tietoa riittää. Vertaisryhmä on mainio keino ryhtyä kasvattamaan verkostoa.
Messuille ja rekrytointi- sekä muihin tapahtumiin osallistuminen on myös loistava mahdollisuus tavata suuri joukko yrityksiä ja ihmisiä, jotka tarjoavat moninaisia uramahdollisuuksia. Saatat löytää liidejä, uusia kontakteja ja piilohaussa olevia paikkoja! Tutustu etukäteen tilaisuuteen ja tee suunnitelma, mitä yrityksiä tai keitä henkilöitä haluat kontaktoida:
  • Kerää tapahtumassa tietoa niin yrityksistä kuin sinulle tärkeistä yhteyshenkilöistä. Ketkä organisaatiossa olisivat sinulle sopivia yhteyshenkilöitä ja kuka on vastuussa rekrytoinneista?
  • Kysele, minkä asioiden kanssa yrityksessä painiskellaan, millaisia tulevaisuuden näkymiä, millaista asiantuntijuutta tarvitsevat.
  • Sinun ei tarvitse lähteä liikkeelle viestillä ”Olen tässä työnhaussa ja minua kiinnostaisi…”, vaan mene tilanteisiin oman alueesi asiantuntijana.
  • Muista kuitenkin myös mahdollisuutesi pitää myyntipuhe itsestäsi.
  • Ota kopioita CV:stäsi mukaan.
  • Mikäli et saa kontaktia yritykseen päivän aikana, ota yhteyttä tapahtuman jälkeen!

 

Näytteilleasettajat ovat tapahtumassa sinua varten! Oikealla asenteella voit saada itsellesi runsaasti arvokasta tietoa päivän aikana.
Myös liitto, johon kuulut voi järjestää mielenkiintoisia tapahtumia tai koulutuksia. Joten vierailethan liiton sivuilla tai olet puhelimitse sinne yhteydessä!
Terveisin,

Nina Smidtslund  & Liisa Ervasti

Kirjoittajat työskentelevät HRM Partnersin Career Service Centerissä. Career Service Center on työnhakukeskus, joka tarjoaa monenlaista työnhaun tukea valmennuksiimme osallistuville.

Avainsanat