Välittämisellä ja kannustamisella kohti Euroopan parasta työelämää

HRM Partners juhlii tänä syksynä merkkipäiväänsä. 20-vuotisen taipaleemme aikana käsitykset johtamisesta ovat muuttuneet, mutta tietyt asiat ovat säilyneet tärkeinä. Haluamme olla hyvä yritys valmennettavillemme, asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja omalle henkilökunnallemme. Haluamme olla hyväksi myös yhteiskunnalle.

Uskomme HRM Partnersilla siihen, että jokainen kehittyy. Yksilöiden kehittyessä organisaatio uudistuu. Kun yrityksen toimintaa rakennetaan henkilöstön vahvuuksien pohjalta, jokainen voi kokea mestaruutta ja yritys voi hyvin.

Välittäminen on sana, jonka myös yhdistän meihin. Teemme kaikkemme sen eteen, että asiakas saavuttaa tavoittelemansa tulokset. Meille on tärkeää, että myös valmennettavat saavuttavat tavoitteensa.

HRM Partnersin 20-vuotisjuhlia juhlittiin 3.10. Helsingin Bio Rexissä. Kuvassa keskellä Anitta Niemelä.

Miten kehittymistä ja tavoitteiden saavuttamista voi tukea? Tänä kesänä sain mahdollisuuden katsoa johtamista uudesta näkökulmasta. Rakennamme taloa ja pääsin rakennustyömaalle apumieheksi useaksi viikoksi. Olin aluksi aika lailla osaamaton apumies.

Eräänkin kerran minun piti hakea autotallista iskuporakone. Työnjohtajalla oli varmasti hauskaa, kun hetken päästä saavuin mukanani paitsi iskuporakone, myös akkuporakone, korkeapainenaulauskone, ruuvinväännin ja rautalanganväännin. Olin yrittänyt iskuporakoneen nimestä päätellä, että laitteessa piti olla jotakin mikä pyörii (pora) ja varmastikin kyseessä oli sähkölaite (kone).

Havahduin siihen, miten tärkeää on tehtäviä suorittaessa ymmärtää kokonaisuus. Miksi jotain tehdään ja mitä sillä tavoitellaan – kuten nyt tällä iskuporakoneella.

Minut taisi apumiehen roolissani pelastaa lopulta motivaatio ja aito yrittämisen halu. Myös se, että pidin tavoitteeni kirkkaana mielessä, auttoi. En ollut rakennustyömaalla keittämässä kahvia, purkamassa telinettä tai hakkaamassa kiviä, vaan nimenomaan rakentamassa taloa.

Upeaa oli myös, että kun minua pyydettiin hakemaan kakkosnelosia, surrilankaa ja saunasatua, työnjohtaja sanoi: ”Kyllä sä osaat!”  Oikeasti en tiennyt, olisinko lähtenyt kirjastoon, ompelimoon vai rautakauppaan. Mutta oli hienoa huomata oppivansa!

Myös yritys on tietynlainen rakennustyömaa. Sillä on tavoitekuva, eräänlainen rakennuspiirros, jonka toteuttamiseen kaikki tähtäävät. Henkilöstöllä on tietyt tehtävät ja toiminnalle raamit luovat aikataulu ja budjetti. Apulaiset ovat usein hyvin tärkeässä roolissa.

Palaan vielä välittämiseen. Viime viikolla kuulin radiosta ohjelman, jossa haastateltava pohti, miten jokaisella nuorella pitäisi olla joku, joka ajattelee hänen olevan kaunis ja pystyvän mihin vain. Mietin, että eikö meillä kaikilla olisi hyvä olla joku, joka pitää meitä kauniina, ja uskoo, että pystymme mihin vain? Tai mitä jos meillä jokaisella olisi pomo, joka uskoo meidän pystyvän mihin vain? Entäpä, jos aamulla peilin edessä sanoisimme itsellemme: ”Olet kaunis, tällä mennään, tämä riittää. Ja muuten, tänään pystyt ihan mihin vain!”

Uskon, että HRM Partners pystyy yhdessä asiakkaidensa kanssa vaikuttamaan siihen, että suomalaisesta työelämästä tulee Euroopan parasta vuoteen 2020 mennessä. Pystytään mihin vain, saavutetaan tavoitteet yhdessä!

Anitta Niemelä
Toimitusjohtaja, partneri
HRM Partners Oy

Blogikirjoitus perustuu juhlapuheeseen HRM Partnersin 20-vuotisjuhlilla, 3.10.2013, Helsingin Bio Rexissä.

Avainsanat