Ovatko pyöräilykypärää käyttävät fiksumpia?

Pohdintoja pyöräillessä, osa 2.

Tänä aamuna tutkailin vastaantulevia pyöräilijöitä tarkalla silmällä. Tämä johtui 22-vuotiaan poikani toteamuksesta, että hän on kiinnostunut vain sellaisista tyttöystävistä, jotka käyttävät pyöräilykypärää. Tätä hän ei sanonut ihan tosissaan, mutta ainakin ajatuksia se herätti. 

Pikapäätelmäni oli, että tällaiset tytöt ovat urheilullisia ja ajattelevat muutakin kuin ulkonäköään. Poikani oli sen sijaan tehnyt asiasta myös markkinatutkimusta ajaessaan pyörällä kesätyöpaikalleen Espooseen. Hänen mukaansa kaikki kiinnostavan näköiset pyöräkypärätytöt kurvasivat hienoihin toimistorakennuksiin, joiden julkisivussa komeili tunnetun yrityksen logo. Suora päätelmä siis oli, että näiden tyttöjen täytyy olla myös fiksuja.

 
 

Voisiko pyöräkypäräkysymys toimia rekrytoinnissa? Valmennuksissamme opastamme hakijoita valmistautumaan yllätyksellisiinkin kysymyksiin ja perustelemaan vastauksensa. Haastattelutilanteessa yritetään selvittää asioita, jotka eivät näy cv:stä. Kompetenssia ja persoonallisuutta voidaan testata, mutta kasvokkain keskustelussa paljastuu hakijan motivaatio ja kyky perustella mielipiteensä.

Loppupäätelmäni on, että pyöräkypärän käyttö voisi olla hyvä kysymys. Koetan sitä ensi kerralla. Toisaalta ehkä nämä menestyvät espoolaiset yritykset ovat sen jo keksineet.

Terveisin:
pyöräkypärää melkein aina käyttävä

Elina Palmroth-Leino
Valmentaja

Avainsanat