Haluatko tulla löydetyksi?

Pohdintoja pyöräillessä, osa 3.

 

Olen sen ikäinen, että vanhojen koulu- ja työkavereiden kuulumiset ovat alkaneet taas kiinnostaa. Kesälomalla tapasin sattumalta vanhan lukiokaverini ja sovimme, että menisimme syksyllä luokkakaverilounaalle. Lisäksi lupasin selvittää yhden toisen henkilön yhteystietoja kutsua varten. Nyt lomien jälkeen eräänä päivänä aloitin googlaamalla sekä tutkimalla Facebookia ja LinkedIniä. Mistään en löytänyt sopivan oloista, Helsingissä töissä olevaa henkilöä. Luovutin.

Seuraavana aamuna lähdin reippaasti pyörällä töihin. Pysähdyin vastaamaan puhelimeen talvipuutarhan kohdalla. Kesken puhelun kiinnitin huomiota tien toisella puolella pyöräilevään mieheen. Huusin kovaan ääneen ”MARKKUU!”, sillä  – uskokaa tai älkää – pyöräilijä oli etsimäni luokkakaveri, johon en ollut törmännyt Helsingissä 30 vuoteen.

Mitä tästä opin:

1. Pyöräily kannattaa.
2. Jos haluat tulla löydetyksi yritysmaailmassa, niin laita profiilisi LinkedIn:iin.
3. Lounas työporukan ulkopuolella on hyvää vaihtelua.
4. Älä tee ennakko-oletuksia. Luokan hiljaisista takarivin pojista tai eturivin show-miehistä voi tulla vakavasti otettavia ministeriön virkamiehiä ja johtajia yrityksiin.

Syysterveisin
Elina Palmroth-Leino
Valmentaja
vastuualueena: Leadership coaching yksilö- ja ryhmävalmennuksina, johtoryhmä- ja esimiesvalmennukset sekä uudelleen sijoittumisohjaukset.

Avainsanat