Uramietteitä viikon varrelta

Rekrytointi on tänä päivänä äärimmäisen mielenkiintoista. Tekniikan kehittyessä niin rekrytoijat kuin myös työnhakijat voivat toteuttaa itseään hyvin monin eri keinoin.

Edistyksellisimmät rekrytoijat miettivät jatkuvasti, mistä ne omat ihannetyöntekijät löytyvät ja millä keinoin heistä saa sen kaiken tarvittavan tiedon. Internetin ihmeellinen maailma tarjoaa tänä päivänä hyvinkin tehokkaita ja jopa villin luovia mahdollisuuksia. Näppärimmät rekrytoijat menevät jopa niin pitkälle, että etsivät sosiaalisen median palveluiden kautta tietoa missä ihannetyöntekijät liikkuvat, missä kahvilassa käyvät ja kenen kanssa. Pelottavaa, sanoo joku.

Pelottavaa tai ei, mutta tätä päivää kuitenkin! Avoimuus lisääntyy.

Keskustelin tänä aamuna videohaastattelutyökalua tarjoavan yrityksen kanssa, jonka palveluita alamme itsekin käyttää. Sinäkin voit muuten käydä tutustumassa tähän jo yleisesti käytössä olevaan työkaluun osoitteessa https://recruitby.net/fi/. Rekrytoivan osapuolen mielestä työkalu on äärimmäisen tehokas ja näppärä. Suurin osa työnhakijoista suhtautuu tähän kuitenkin kauhunsekaisin tuntein. Videokuvaa, minustako? Apua! Ei ikinä!

Onko rekrytoijan tehokkuus ja kekseliäisyys sitten työnhakijan tuska?

Uskon, että yli 90 % työnhakijoista vastaa tähän kysymykseen KYLLÄ.

Tämä vastaus paljastaa monen monta asiaa työnhakijasta ja yksi niistä on asenne.

”Minä en tykkää tästä, ei muuten tule toimimaan, ei minunlaisia osaajia näin rekrytoida, eihän?”

Vai…

”Kylläpä on mielenkiintoinen ajatus. Onpa kekseliästä! Taidanpa kokeilla mitä tämä tarkoittaa…”

Kumman sinä palkkaisit?

Olen ollut todella iloinen katsellessani tällä viikolla toimistollamme työskenteleviä työnhakijoita. Millä mielettömällä ja esimerkillisellä asenteella he työnhakuun ja kaikkeen saamaansa tietoon suhtautuvat. Aidolla kiinnostuksella, innolla, välillä kyseenalaistaen, mutta aina positiivisella asenteella! Hyvä fiilis ja asenne tarttuu, tervetuloa kokeilemaan!

Nina Smidtslund
CSC coach

 

Avainsanat